Informatika, rendszergazda szolgáltatás, tanácsadás, hardware, software, kereskedelem, webdesign, internet marketing, webhosting, support, hálózatépítés, internetes áruház - Babilon Informatika Rendszerház Kft.
főoldal internet megoldások rendszergazda megoldások cégünkről
 

Friss információkért keresse új weboldalunkat: babiloninformatika.hu

Pagerank ellenőrzés
websas.hu
websas.hu

ajánlatkérés >>>

Informatikai hálózatok jelentősége
A informatikai alkalmazások fejlődésével, és az internet térhódításával egyidőben megnőtt az informatikai hálózatok jelentősége. A cégek ezt akkor érzik meg először mikor az egy két fős cég el kezd bővülni, és kénytelenek munkatársaikkal összedolgozni. Közös dokumentumokat, adatbázisokat használnak, vagy csak egyszerűen szeretnék hatékonyabbá tenni az adattovábbítást. Ehhez hálózatra van szükség.

Hálózatok szűk keresztmetszete — problémák amik már a telepítéskor léteznek, de csak később észleljük
Számos hálózati problémát már a tervezés folyamán el lehet kerülni. A rosszul megtervezett hálózatok legfőbb tulajdonsága ugyanis, hogy nem bővíthető kellőképpen, és ennek megfelelően rövid időn belül túlterhelté válik. Egy lassú hálózat gátolja a munka folytonosságát, fennakadásokat okoz az ügyviteli rendszer használata folytán, és adatvesztéshez is vezethet. Egy már meglévő hálózatot bővíteni, részletes dokumentáció nélkül nehézkes, és fölösleges plusz feladatokat hárít a kivitelező és a megrendelőre is. Nem számít ritka esetnek az sem, hogy a hálózatban csak egy-egy végpont bizonyul hibásnak, ami az egész hálózatot lelassítja. Az fent említett hibák kiküszöbölése nem egyszerű feladat, a hálózat újratervezését, és kivitelezését is maga után vonhatja.

Professzionális hálózati megoldások

Struktúrált hálózat
A struktúrált hálózat lényege, hogy egynemű szabványos kiépítést, és végpontokat alkalmazunk. Az RJ-45(hálózati csatlakozó szabvány) alkalmas telefonok, számítógépek, beléptető egységek csatlakoztatására. Ezen megoldás esetén egyfajta, átlátható csatlakozó felületet használunk, így az eszközöket a hálózaton belül könnyebben tudjuk mozgatni, cserélni. A csillagpontos topológiai felépítés miatt igény szerint bővíthető további végpontokkal.
Egy struktúrált hálózatot használhatunk, a számítógépek, a telefon, ip-telefon, beléptető rendszer, és más hálózati eszközök üzemeltetésére is. Így a rendszer átláthatóbb, olcsóbb, könnyebben bővíthető.

Dokumentáltság
Professzionális hálózati megoldásról, csak akkor beszélhetünk, ha az kellőképpen dokumentált. Erre azért van különösképpen szükség, hiszen struktúrált hálózatok esetén a hálózatra csatlakozó eszközök, üzemeltetését telepítését akár 2-3 különböző cég is végezheti. Egy bonyolultabb hálózat esetén elképzelhető akár több gócpont is, és akár több száz vagy ezer kábel. A dokumentáltság előnyei azonban egy kisebb hálózatnál is érezhetők: hiszen egy esetleges személyi vagy alvállalkozó változásánál rengeteg időt takaríthatunk meg.

Tesztelt rendszer
A telepítést követően munkatársaink minden egyes végpontot egyesével letesztelnek. A tesztelést egy speciális mérőműszer segítségével végezzük, melyet dokumentálunk. A dokumentálás során létrejött mérési jegyzőkönyvet nyomtatott formában a megrendelő rendelkezésére bocsátjuk.

Garancia
Cégünk az általunk tervezett és kivitelezett struktúrált hálózatokra, az átvételtől számított 2 év teljeskörű, és 10 év részleges garanciát vállal.

Referenciáink
Henriknyomda KFT - struktúrált hálózatépítés
Eurotrust KFT - struktúrált hálózat kibővítése
TTE KFT - struktúrált hálózat kiépítés
Sprinter KFT- struktúrált hálózat tervezés, kivitelezés
Formatex KFT - wireless hálózat tervezése, telepítés

kérjen ajánlatot >>>