Informatika, rendszergazda szolgáltatás, tanácsadás, hardware, software, kereskedelem, webdesign, internet marketing, webhosting, support, hálózatépítés, internetes áruház - Babilon Informatika Rendszerház Kft.
főoldal internet megoldások rendszergazda megoldások cégünkről
 

Friss információkért keresse új weboldalunkat: babiloninformatika.hu

Pagerank ellenőrzés
websas.hu

Töltse le a rendszergazda szolgáltatásról szóló ismertetőt PDF formátumban!

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Rendszergazda, vagy ahogy mi hívjuk: Support szolgáltatás
Szolgáltatásunk keretében hatékony informatikai támogatást szeretnénk nyújtani partnereinknek, célunk hogy megkönnyítsük életüket, "legyen egy hozzáértő, támogató informatikai hátterük"

Ezen szolgáltatásunkat kimondottan a kis és középvállatoknak ajánljuk: ahol szükség van megfelelő informatikai háttérre, szeretnének fejlődni, de egyenlőre nem szeretnének saját alosztályt létrehozni erre a célra. Úgy gondoljuk, hogy a megszokott rendszergazda feladatok profi elvégzésén kívül tanácsadással is segíteni kell partnereinket. Feladatunk, hogy a folyamatokat leegyszerűsítsünk, megvédjük adatait, megóvjuk fölösleges informatikai kiadásoktól...
Összességében: rendszergazda tevékenységünk keretében, egy jól működő informatikai rendszert szeretnénk biztosítani, az Ön számára.

Kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra! Ingyenesen felmérjük rendszerét, szaktanácsot adunk! Ajánlatkérés, még több info >>

"A rendszergazda munkáját csak akkor tudja igazán jól végezni, ha hivatásszerűen űzi azt. Úgy gondolom, ez egy igazán összetett feladat, ehhez egy jól szervezett csapat kell."

[ Amit mi gondolunk a rendszergazda, rendszerkarbantartás fogalmáról ] 
[ Általános problémák az informatikai rendszereknél ] 
[ Milyen előnyöket nyújthat egy jól felépített informatikai rendszer? ] 
[ Kezdeti megoldások, melyek számtalan veszélyt rejtenek ] 
[ A support szolgálat háttere – avagy amitől működik a szolgáltatás ] 
[ Működést könnyítő támogatás – hogy minél több gondot levegyünk ügyfeleink válláról ] 
[ Kölcsönösen előnyös együttműködés – hiszen egy csónakban evezünk ] 
[ Díjaink ] 

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Amit mi gondolunk a rendszergazda, rendszerkarbantartás szolgáltatásokról
A szupport célja az ügyféltámogatás, hogy ügyfeleink szolgálatába állítsuk az informatikát. Ezáltal növelhetik üzleti hasznukat, vagy egyszerűen többet foglalkozhatnak családjukkal.

A cégek több mint 95%-a rendelkezik valamilyen informatikai rendszerrel, legyen az egyetlen magányos PC, vagy akár 50-60 számítógépből álló hálózat, és ehhez kapcsolódó ügyviteli rendszer. A vállalatok forgalmának növekedésével, alkalmazottak számának növekedésével, valamint a papír alapú adminisztrációs feladatok csökkenésével egyre nagyobb szerepet kap egy cég életében az informatika, mely jelentősen lecsökkenti az ügyintézés költségeit.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Általános problémák az informatikai rendszereknél
Egy cég informatikai rendszere megkönnyítheti, de meg is keserítheti a vállalat életét. Minden rendszerben előfordulnak hibák, de arra kell törekedni, hogy a legkisebb hibaszázalékkal üzemeltessük azt. Az üzemeltetés kapcsán van néhány olyan probléma, melyet mindenképpen el kell kerülni.
Felmérések alapján a kisvállalatok egy jelentős részénél rendszertelenül és ritkán történik adatmentés, a vizsgált vállalatok több mint 40%-nál csak CD-re, vagy DVD-re mentik az adatokat. Tényként kell kezelnünk, hogy ha nincs rendszeres adatmentés, ezzel csökkentjük annak visszaállítás lehetőségét, a DVD, valamint a CD pedig különösen sérülékeny adathordozók. Amennyiben volt is adatmentés, a kérdés az, hogy mikor történt, és mennyi időn belül lehet helyre állítani a rendszert. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha egy 10 fős vállalat 1 hónapos munkája elveszne...
A másik fő veszélyforrást az illetéktelen kézbe került információk jelentik - sok esetben nincs is kialakított jogosultsági rendszer a cégen belül. Ha mégis van, egy már kilépett személy gyakran még napokig hozzáférhet az adatokhoz. A fokozott vírusveszély szintén komoly problémákat vet fel. Ha már van egy cégnek vírusirtó programja, azt rendszeresen frissíteni kell, időközönként pedig teljes rendszerellenőrzést kell végezni.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Milyen előnyöket nyújthat egy jól felépített informatikai rendszer?
Egy jól felépített informatikai rendszernek a legnagyobb előnye a stabil működés. Persze ekkor is fel kell tennünk a kérdést: egy rendszerleállás esetén mennyi időn belül lehet garantálni, hogy a cég zavartalanul folytathatja tovább működését?
Az adatmentés rendszeres és automatizált, van felelőse, és bizonyítottan működik; dokumentált, más személyeknek vagy cégeknek átadható, nem kapcsolódik egy személyű rendszergazdához.
A rendszer cégre szabott és könnyíti a munkát. A vezetőség távolról is megtekintheti elektronikus céges postafiókját. Nincs duplikált adat, ugyanakkor távolról is lehetőség van a munka zavartalan folytatására. A kialakítás során gondoltunk a továbbfejlődés lehetőségére, és ez a rendszer dokumentációjából is kiderül. Partnereink rendelkeznek dokumentált jogosultsági rendszerrel, valamint adat- és vírusvédelmi leírással. Ezen személyre szabott dokumentációk segítik és iránymutatást adnak a megfelelő, biztonságos használathoz.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Kezdeti megoldások, melyek számtalan veszélyt rejtenek
Kezdetben a vállalatok vezetése természetesen igyekszik minél olcsóbb megoldásokat keresni. Ezen megoldások is lehetnek persze célravezetőek, egészen addig, amíg tényleg azt kapja érte a vezető, amit elvár.

Ha műkedvelő rendszergazdát alkalmaznánk, vállalnunk kellene, hogy nem tud céges rendszerekben gondolkozni, hiszen nem tanulta, nem ez a szakmája. Egy-egy fogósabb kérdés esetén nem tud megoldást javasolni. Jobb esetben persze lassan ad választ, de nem tud érte felelősséget vállalni. Egy emberként persze nehéz elvárni valakitől, hogy ne menjen nyaralni, ne legyen beteg, és persze mindenhez profi módon értsen. Fiatal egyetemisták közül persze még kifoghatunk egy-egy tehetséges szakembert is, de itt sajnos a vállalati rendszerek ismeretének hiányával, és a tapasztalat hiányával kell számolni. Ha egy cég komolyan gondolja működését, sajnos nem állhat a rendszere vizsgaidőszak, szabadság, vagy betegség miatt.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

 

A support szolgálat háttere — vagy amitől működik a szolgáltatás

Felkészült csapat — mindenhez senki sem érthet, de ismerjük hozzá a megfelelő szakembert
Munkatársaink nap ,mint nap újabb kihívásokkal találkoznak, így számos dolgot rutinszerűen végeznek. Természetesen mindenhez senki sem érthet, ezért a munkavégzés során felosztjuk egymás között a feladatokat, így egy-egy témában mindenki jobban elmerülhet. Jelenleg két rendszergazdával és egy rendszermérnökkel dolgozunk. Két fő folyamatosan járja a partnereinket, és egy pedig állandóan számítógép mellett van, hogy távsegítségen keresztül háríthassa el a hibát.

Folyamatos képzés, külső tanácsadók — tudjuk jól, hogy "szépek lehetünk de okosak nem"
Az informatika világában mindig találkozik az ember teljesen új, még ismeretlen problémával. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, belső vállalati oktatásokon, és külső képzéseken vesznek részt. A speciális területeken külső tanácsadókat alkalmazunk.

Folyamatos kontroll — hogy a feladatokat mindig precízen elvégezzük
A dokumentáltság mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy cégünkön belül is folyamatosan nyomonkövessük az eseményeket. Support részlegünk felkészült support vezetővel rendelkezik, akinek feladata a folyamatokra való rálátás, irányítás, továbbá controller munkatársunk gondoskodik arról hogy a feladatokat pontosan elvégezzük Az összes supporttal kapcsolatos adatot elektronikusan tároljuk, így a hibabejelentéstől, a konkrét munkavégzésen keresztül, a végső megoldásig nyomonkövethető és visszakereshető. Folyamatosan mérjük, és rendszeresen ellenőrizzük kollégáink eredményességét, melyet rendszerünk segítségével, objektíven statisztikákkal is alá támasztunk. Külön mérjük hibabejelentéstől számított hibaelhárítás idejét, cégenként, rendszergazdánként, és összesen is. A hibákról hibanapló készül, és ezeket havonta elemezzük. Controlling rendszerünk segítségével növeljük szakmai felkészültségünket, kollégáink munkavégző képességét, és az általunk karbantartott számítógép rendszerekben előforduló hibaarányt. Célunk hogy minimalizáljuk a hiba számot, és szolgáltatás-kiesést.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Működést könnyítő támogatás — hogy minél több gondot levegyünk ügyfeleink válláról

Elelktronikus hibabejelentés: hogy gyorsan, pontosan megoldjuk felmerülő problémáit
Az adminisztráció egyszerűsítése érdekében elektronikus hibabejelentő nyomtatványokat használunk. Ügyfeleink interneten keresztül egy on-line űrlap segítségével adhatják le hibabejelentésüket. A szolgáltatás használatával, munkatársaink a lehető leghamarabb értesülnek a pontos problémáról, így különösen gyorsan meg tudják kezdeni a hiba elhárítását. Ez a partnerek részére fenntartott hibabejelentő weblap többszörösen titkosított jelszóval van ellátva, az adatok védelme érdekében.

Munkafolyamatok on-line követése: hogy tevékenységünk még áttekinthetőbb legyen
Rendszergazdáink a munkavégzés során minden (fő)mozzanatot dokumentálnak. A dokumentáltság lényege, hogy a cégvezetés mindent könnyedén nyomon követhessen, átlásson. Cégünk kidolgozott egy elektronikus ügyféltámogató rendszert. Az elvégzett műveletekről készült munkalapokat titkosított formában, jelszóval védve partnereink rendelkezésére bocsátjuk, melyhez bármikor hozzáférhetnek. Rendszerünk segítségével lehetőség van az adatok betekintését jogosultsági szintekhez kötni, így cégen belül mindenki csak a számára szükséges információhoz juthat hozzá.

24 órás ügyfélszolgálat: hogy azonnal segítségére lehessünk
24 órás ügyfélszolgálatunk segítségével, ügyfeleink a nap bármely szakában megtehetik hiba bejelentésüket, ajánlatkérésüket, megrendelésüket. Áttekinthetik munkalapjaikat, saját számítógépparkjuk dokumentációját.

A szerverek folyamatos figyelése, nyomon követése: hogy mire Ön észleli a hibát mi már el is hárítsuk
A Babilon Informatika Rendszerház Kft. support központjában nem csak az emberek dolgoznak folyamatosan. Saját fejlesztésű robotprogramjaink folyamatosan figyelik az ön szerverét, vagy szervereit. A leállásokat, és a kritikus állapotot is jelzi munkatársainknak, így gyakran még a hiba bekövetkezése előtt elhárítjuk azt. Munkaidőn túl, ünnepnapokon sms értesítést kapunk róla, így szakembereink távollétükben is értesülnek az esetleges problémákról, és hatékonyan el tudják hárítani.

Távoli managment szolgáltatás: hogy a helybéli korlátokat áthidaljuk
Szerver rendszerek esetében különösen gyors hiba elhárításra van szükség. A hosszabb szolgáltatás kiesés ugyanis végzetes következményekkel járhat. A linux és windows rendszerek esetén is számos dolgot távolról is meg lehet oldani (ez így nem hangzik túl jól, az egyik helyen ki kéne hagyni az is-t), így csökkenthetjük reakció időt. Ehhez a megrendelőnek mindössze egy fix IP címmel kell rendelkeznie. A biztonságos adatkezelés érdekében ilyen esetekben korlátozzuk a bejelentkezést, úgy hogy kizárólag telephelyünkről lehessen elérni ügyfeleink szerverét.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Kölcsönösen előnyös együttműködés — hiszen egy csónakban evezünk

Bizalmas adatkezelés: cégének védelme érdekében
Egy rendszergazda munkája során számos bizalmas adathoz, információhoz hozzáfér. Ide tartoznak a rendszergazdai jelszavak, e-mail címek, cégadatok, adatbázisok, komplett céges adatmentés. Cégünk szigorú belső szabályzattal rendelkezik, mely az adatkezelésen kívül a teljes munkára kiterjed. A rendszergazdák munkaszerződésének szabályzásai, partnereinket, és cégünket is különös tekintettel védik.

Lojalitás:
Cégünk életében vannak dolgok, amit soha nem kellett leírni, mégis működtek. A munkánk során számos bizalmas információ kerül birtokunkba. Ide tartozik a cég informatikai költségvetése, tervezett ügyviteli beruházásai, árképzési politikája. Óvakodunk attól hogy akár ártatlannak tűnő információk is kikerüljenek tőlünk.
Ezt támasztja alá az is, hogy cégünk soha nem szolgáltatott egyszerre két konkurens cégnek.

Folyamatos tanácsadás — hogy partnereink fejlődése biztosított legyen
Az informatikai lehetőségek bővülésével egy cég fejlődése mellett, gondolni kell a jövőre is. A rendszerek kialakításánál, bővítésénél ügyelünk arra, hogy egy-két lépéssel előre tervezzünk. Egy-egy fejlesztés kapcsán, ha látjuk partnerünk későbbi terveit, akkor olyan megoldást tudunk nyújtani, ami jövőben is optimális lesz. Így időt és pénzt takaríthatunk meg. Ha ismerjük terveit, akkor tudunk új megoldásokat ajánlani.

Adatvédelem — mert egy informatikai rendszerben az adatok képviselik a legnagyobb értéket
Az adatvédelmi kérdést sokszor úgy oldják meg, hogy ad hoc jelleggel készítenek egy mentést egy CD-re vagy DVD-re, és azt elteszik egy szekrénybe. Ez a megoldás több sebből vérzik. A baj az, hogy általában nem az összes adat kerül mentésre, hiszen az túl sok lenne. Ha korrekt adatmentést szeretnénk végezni akkor mentésre kerülne a teljes levelezés (kimenő, bejövő, címjegyzékek stb.) a teljes dokumentumok mappa, a felhasználók profiljai, a kedvencek mappa a böngészőből. Egy ilyen mentéshez strukturált dokumentumkezelésre van szükség.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>

Díjaink
Díjainkat minden esetben egyedileg határozzuk meg. Ajánlattétel előtt díjmentesen átvizsgáljuk a cég informatikai rendszerét, és feltérképezzük a szolgáltatással szemben támasztott elvárásokat. A díjazás több dologtól függ. Mennyi időn belüli reakciót várnak? Hány számítógép, és szerver van? A szervereken milyen szolgáltatások futnak? Milyen a felhasználók képzettsége? Amennyiben önnek szüksége van személyre szabott ajánlatra, vegye igénybe rendszerfelmérésünket, és személyes konzultációnkat.

[ vissza a tetejére ]

kérjen ajánlatot most rendszergazda szolgáltatásra >>>